آب یكی از مهمترین عوامل در ایجاد موجودات زمینی است. و لذا آب را مایه زندگی و حیات دانستهاند. با اینكه بیش از دو سوم سطح زمین را آب اشغال كرده و قارهها را آب های اقیانوسهای بزرگی چون آرام و اطلس احاطه كرده است، با این همه مشكل بخش عظیمی از موجوداتی كه در خشكی زندگی میكنند، كمبود آب به ویژه آب شیرین است.
البته ایران از نعمت آب های بارانی به مقدار زیاد بهرهمند است، ولی مشكل آن جاست كه بیش از هشتاد درصد از آب برای كشاورزی به شكل غیراصولی استفاده میشود و بخش اعظم آن هدر میرود. این جاست كه مساله مدیریت آب برای جهاد اقتصادی و توسعه و شكوفایی اقتصادی معنایی خاص مییابد كه از سوی مقام معظم رهبری بر آن تاكید شده است.
رهبر انقلاب اسلامی با تاكید بر اینكه مسئولان باید اهمیت ارتقای سهم بهره وری در رشد اقتصادی كشور را برای مردم تبیین كنند، خاطر نشان كردند: از جمله اقدامات دیگری كه باید در عرضه اقتصادی كشور انجام شود عبارتند از: كاهش نرخ بیكاری و افزایش اشتغال، افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی و توانمندسازی بخش خصوصی با ایجاد تعاونیها، آماده سازی زیر ساختهای حقوقی و قانونی، حمایت از شكوفایی كار، مشاركت مستقیم مردم در اقتصاد و ایجاد زمینههای لازم برای صرفه جویی در مواد اساسی به ویژه آب مصرفی در بخش كشاورزی.
حضرت آیت الله خامنهای بر لزوم اصلاح شیوههای آبیاری و اصلاح الگوی مصرف آب در بخش كشاورزی تاكید كردند و افزودند: امروز در كشور ما 90 درصد آبی كه ما مصرف میكنیم در بخش كشاورزی مصرف میشود. اگر شیوههای آبیاری كشاورزی را دولت بتواند به توفیق الهی اصلاح بكند و اگر از این 90 درصد ده درصد كم بشود شما ببینید چه اتفاقی میافتد. ما در بخشهای دیگر یعنی بخش خانگی، بخش صنعتی و سایر بخشهایی كه به آب نیاز دارد فقط با 10 درصد آب كشور كار میكنیم و از 10 درصد آب كشور استفاده میكنیم. اگر بتوانیم در بخش كشاورزی 10 درصد صرفه جویی كنیم ببینید چه اتفاقی میافتد. در واقع دو برابر امكانات بهره برداری در بخش غیركشاورزی به وجود میآید كه این امر بسیار با ارزشی است.